23 Eylül 2012 Pazar

Elmalı Tart


Çay saatlerine en çok yakıştırdığım lezzetlerden biriside tartlardır. Evde çeşit çeşit meyveyle ve değişik hamur tarifleriyle hazırladığım tartlar arasında en çok beğendiklerimden olan bu Elmalı Tartı, sizde pratik bir şekilde hazırlayarak çay saatlerinizde lezzetli dakikalar yaşayabilirsiniz.
Elmalı Tart
Malzemeler
•    1 yumurta
•    2 su bardağı un
•    ½ paket kabartma tozu
•    125 gr tereyağı
•    ¾ su bardağı toz şeker
 Harç İçin
•    3 elma
•    2 yemek kaşığı kayısı reçeli
Yapılışı
1.    Hamuru için, un, toz şeker, yumurta, tereyağı ve kabartma tozunu yumuşak bir kıvama gelene kadar karıştırın.
2.    Hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edip karıştırın.
3.    İçi yağlanmış tart kalıbına hazırladığınız hamuru elinizle yayarak yerleştirin.
4.    Elmaların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
5.    Doğradığınız elmaların yarısını hamurun üzerine dizin.
6.    Üzerine reçel sürüp , elmaların diğer yarısınıda tekrar üzerine dizin.
7.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
8.    Fırından çıkınca üzerine reçel sürün.
9.    Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz kayısı reçeli yerine ayva reçelide kullanabilirsiniz.
•    Elmalı tartı hazırlarken elmaların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ilave edebilirsiniz.Böylece tartınız daha hoş kokulu ve daha lezzetli olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals