22 Eylül 2012 Cumartesi

Greyfurt Reçeli


Her ne kadar sağlıklı olsa da ekşi ve buruk tadından dolayı fazla tüketilmeyen meyvelerden birisidir greyfurt… Cilde, kansızlığa vb. birçok sağlık problemine iyi gelen bu meyveyi kahvaltı sofralarınıza dahil edeceğiniz farklı bir lezzete dönüştürebileceğiniz gibi bu tarifimle daha yenilesi bir kıvama sahip olmasınıda sağlayabilirsiniz.
Greyfurt Reçeli
Malzemeler
•    1 adet greyfurt
•    3 kg toz şeker
•    2 adet limon
•    3 adet portakal
Yapılışı
1.   Greyfurt, limon ve portakalın kabuklarını soyup beyaz kalan kısımlarını iyice temizleyin.
2.   Temizlediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
3.   Üzerine su ekleyip 24 saat bekletin.
4.   Bekleme süresinden sonra su ile birlikte tencereye alın.
5.   Üzerine toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.
6.   Hafif koyu kıvama ulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
7.   Ilınan reçeli kavanozlara doldurup kavanozların kaparklarını sıkıca kapatın.
8.   2 gün dinlendirdikten sonra istediğiniz zaman kavanozlardan çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals