29 Ağustos 2012 Çarşamba

Cağ Kebabı Tarifi

Cağ Kebabı
MALZEMELER
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
1 çay bardağı  yoğurt
Lavaş ekmeği
4-5 adet domates
8-9  adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırladığınız bu terbiyede 1 gün bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından dönerde olduğu gibi ince parçalar kesip, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takın, yanında aynı şekilde ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals