31 Ağustos 2012 Cuma

Kabak Kalye Tarifi

MALZEMELER
4 tane kabak
1 tane iri soğan
2 diş sarmısak
2 tane domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 dal dereotu
1,5 su bardağı su
Tuz, zeytinyağı, kuru nane
 YAPILIŞI
 Bir tencereye zeytinyağını, küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edelim ve soteleyelim. Üzerine domates rendesini katıp, birkaç dakika pişirelim.Üzerine uzunlamasına kestiğimiz kabakları ilave edip, bir iki karıştırıp ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edelim. Daha sonra  tuzu, şekeri ve suyunu ayarlayıp kısık ateşte  karıştırmadan yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Pirinçler uzayınca ve kabak yumuşayınca ocaktan alalım. Servise sunarken ince kıydığımız dereotunu ve kuru naneyi serpelim. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals