31 Ağustos 2012 Cuma

Kısır Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
10 adet yeşil soğan
3  adet domates
Yarım demet maydanoz – dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 adet marul
1 adet salatalık
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Nar ekşisi
YAPILIŞI
Bulguru bir tepside ayıklayın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatın. Bu arada soğan, marul, maydanoz, dereotu, domates, salatalık ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bulgur kabarınca, salçaları , rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve kırmızı biberi koyup elinizle yoğurun. Hazırladığınız sebzeleri de içine koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini  ilave edip karıştırın, servis tabağına koyun. ( dilerseniz marulu içine koymayıp, tabağın  altına yada kenarına koyup çiğ köfte gibi sarıp yiyebilirsiniz ) Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals