30 Ağustos 2012 Perşembe

Sultan Lokumu Tarifi

Sultan Lokumu
MALZEMELER 
1 litre süt
200 gr tereyağı
2,5 çay  bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2-3 su bardağı un
iç malzeme için
100 gr antep fıstığı
Üzeri için
İri çekilmiş antep fıstığı
YAPILIŞI
Un ile tereyağını bir tencerede kavurun. Toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip 5-10 dakika çırpın. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Soğu­yunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle şekillendirerek ortalarına dövülmüş antep fıstığı yerleştirin. Yuvarlayarak kapatın. Bol miktarda iri çekilmiş antep fıstığına bulayın. Buzdolabında bekletip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals