30 Ağustos 2012 Perşembe

Fıstıklı Pilav Tarifi

Fıstıklı Pilav
MALZEMELER
2 Çorba kaşığı tereyağı
2-3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2-3 Çorba kaşığı atepfıstığı
1 Adet kuru soğan
2-2,5 Su bardağı pirinç
2-3 Çorba kaşığı kuş üzümü
4-4,5 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
7-8 dal  maydanoz
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye tereyağını alıp, eritin. Fıstıkları ekleyip kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin. Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 1-2 kez çevirip 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuk suyu tabletini ekleyin.
Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.  Sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals