31 Ağustos 2012 Cuma

Deniz Börülcesi Salatası Tarifi

      MALZEMELER
  • 7 demet deniz börülcesi
  • 5-6 adet brüksel lahanası
  • 5-6 adet kiraz domatesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  YAPILIŞI
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün sonra, düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın. Musluğun altında 2 dakika yıkayın ve iyice süzdürün. Saplarından tutup kendinize doğru çekerek etli yaprak şeklindeki yenen  kısımlarını ayırın ve tabağa alın 10 dakika dinlendirin.
sosun yapılışı:
  • sarımsakları kaseye alıp tuzla ovun.
  • içine sıvıyağ ve üzüm sirkesini ekleyip  karıştırın
  • deniz börülcelerinin üstüne alın ve harmanlayın
  • son olarak brüksel lahanası ve domatesleri dilimleyerek salatanızı süsleyin ve servis yapın. ( arzu edenler üzerine yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pul biberle servis yapabilir )

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals