30 Ağustos 2012 Perşembe

Mengen Çorbası Tarifi

Mengen Çorbası
MALZEMELER
4-5 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2-3 su bardağı et suyu
Tuz, nane, pul biber
YAPILIŞI
Pilavlık bulguru yıkıyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip ve pişirmeye koyuyoruz. Sonra tencereye tereyağını koyup, ince ince soğanı doğruyoruz ve 4-5 dakika kavuruyoruz. Unu ilave edip bir iki defa karıştırıyoruz. Ardından nane, pul biber,tuz ve salçaları ilave ediyoruz ve karıştırdıktan sonra soğuk suyu ve et suyunu, diğer tarafta pişirmiş olduğumuz bulgurun içine ekliyoruz. Kaynatarak kıvamını alınca servis yapıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals