28 Ağustos 2012 Salı

Havuçlu Bonbon Tarifi

Havuçlu Bonbon
MALZEMELER

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 250 gram sade bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçlar kazındıktan sonra rendelenir. Bir tencerede havuç rendesi, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada bisküviler ezilip un haline getirilir. Pişip soğuyan havuçlar bisküvi ve ceviz kırıkları ile karıştırılıp bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis dilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals