28 Ağustos 2012 Salı

Peynirli Lokma Tarifi

Peynirli Lokma
MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım kalıp yağsız beyaz peynir
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Un
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
Bir yumurta, yoğurt, ufalanmış peynir, maydanoz, kabartma tozu ve tuz bir kaba alınır. Üzerine, hamur fazla cıvık olmayacak ve elde yuvarlanabilecek kıvama gelecek kadar un konur. İyice karıştırılıp yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Kızaran lokmalar kağıt havlu serili tabağa alınır servis yapılır. Dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt dökebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals