31 Ağustos 2012 Cuma

Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER
2 çay bardağı pudra şekeri,
1 paket margarin,
4 yumurta,
4 su bardağı un,
süslemek için; bitter çikolata, hindistan cevizi, antep fıstığı ya da marmelat
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki marganimizi karıştırma kabımızın içersine alıp üzerine, pudra şekerini ilave edip mikserle çırpıyoruz. Üzerine birer birer yumurta kırıyoruz. Yumurtaların hepsini birden kırmıyoruz, işlem bittikten sonra mikserle çırpma işlemini bitiriyoruz. Üzerine 4 su bardağı unu ilave edip, kaşıkla karıştırıyoruz. Karışımı şanti torbasına koyup yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (çok fazla kızarmayacak kurabiyelerimiz beyaz olacak )
Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi, benmari usulü erittiğimiz (sıcak su dolu kabın üzerine bitter çikolatalarımızın olduğu kabı yerleştirip eritiyoruz) çikolatamıza kurabiyenin bir ucuna batırıp,daha sonrada hindistan cevize buluyoruz. Bu şekilde kurabiyelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. Arzu edenler antep fıstığı ya da evdeki herhangi bir marmelata batırıp yapabilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Design byDoğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals